блог, встановлення та налаштування систем відеоспостереження, продаж зі знижкою, Київ, монтаж та заміна домофону, підключення електрозамка, бездротова сигналізація
ru uk en

Подання струму на камери з освітленням. Коли територія є великою і потрібно охопити периметр, блоки живлення встановлюють на стовпах і підключають до проводів освітлення. Здавалося б, а що в цьому поганого, все працює і крапка.

Багато хто з появою економних світлодіодних прожекторів і подібного ставлять датчики освітлення, коли темно світло вмикається автоматично і думати коли вмикати і вимикати не потрібно. Але якщо сумарно зовнішніх ліхтарів на території багато, неважко порахувати витрати на освітлення. При цьому лінія одна і відключивши її вимикаються деякі камери. Вдень все працює, а для нічного спостереження питання окремої гілки струму.

Що планую зробити на одному із своїх об'єктів. Частина камер, де була можливість, перекинули на іншу лінію давно. Система встановлювалася майже 10 років тому і чесно сказати морально застаріла. І оскільки майже на всьому периметрі об'єкта побудована локальна гігабітна мережа, ухвалили рішення у ... Читати далі »

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 5 | Додав: Admin | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Жорсткий диск у системі відеоспостереження, про що хочеться розповісти. Коли власник рідко заходить на перегляд заднім числом, тобто того, що було записано, дивується чому нічого немає. Як виявляється HDD від часу використання просто вийшов з ладу.

Давайте розберемося, термін служби у жорстких дисків різний. Все залежить від моделі та навантаження при експлуатації. Бюджетні варіанти хардів це два, три роки, після чого варто подумати про заміну. Або купувати відеореєстратор дорожчої серії у якому їх кілька. У разі відмови одного запис здійснюватиметься на інший. 

Власникам відеоспостереження рекомендую раз на півроку робити форматування жорсткого диска. До речі в нормальному бренді типу Hikvision реєстратор при відмові HDD та інших проблемах гидко харчує. Але коли обладнання стоїть у окремому приміщенні, можна й не почути.

Запитують іноді як визначити знос жорсткого диска в реєстраторі? Відверто кажучи, краще це робити в комп ... Читати далі »

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 5 | Додав: Admin | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Чесно сказати не дуже люблю ставити відеореєстратори з вбудованим РОЄ, оскільки є до них питання і деякі мінуси. З головного це подача струму по кручений парі, в якій використовуються всі жили, точніше сказати 4,5,7,8 і якщо раптом кабель трохи пошкоджено використання в стандарті 1,2,3,6 неможливо. Оскільки ними йде інтерфейс. А окремий POE комутатор може використовувати лише 4 жили, а не 8! Також якщо в подібну систему спостереження потрібно підключити наприклад камеру панелі виклику, її потрібно запитувати окремо. Це все говорю про бренд Hikvision, та й в інших ситуація схожа. Ще мінусом є те, що при кривих руках майстер може замкнути жили кручений пари при роботі, наприклад обтискаючи і забувши вимкнути, і тоді потрібно міняти весь реєстратор.

Але коли квартира й потрібна кілька камер, то відеореєстратор із вбудованим РОЄ дуже зручна річ. Нещодавно змінював із аналога на IP. Кабель проведено, залишилося обтиснути конектора кручений пари і все з& ... Читати далі »

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 5 | Додав: Admin | Дата: 2024-04-14 | Коментарі (0)

Дуже багато порад, як скинути пароль у реєстраторів бренду Dahua. У нових версіях через додаток та QR код досить легко. На деяких моделях, всередині на платі, є навіть кнопка скидання. Мені попався DH-HCVR4108HS-S2, в інтерфейсі немає кнопки забув пароль. Спроби зайти через Telnet під програмою PuTTY root аналогічно. Саме залізо близького і давнього замовника, якому важко відмовити, чесно більша звичка працювати з Hikvision.

Тоді поліз із запитанням в інтернет. Зрозумів те, що потрібно на якийсь час замкнути два контакти, на зображенні показано які. Алгоритм досить простий. Замикаємо, вмикаємо живлення, чекаємо коли провантажиться реєстратор. У моєму випадку було три короткі сигнали динаміка на платі. Після цього вимкнув і ввімкнув заново, зайшовши в нього, успішно змінив усі паролі. За замовчуванням користувач admin пароль admin, другий користувач 888888 пароль 888888.

Вирішив відразу ... Читати далі »

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 30 | Додав: Admin | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

Коротко нещодавно писав про подібне . Але час від часу стикаєшся з подібними речами і хочеться про це розповісти. Якщо говорити саме, то є кілька основних факторів, головний доступність до камер, кабелів і реєстратора системи відеоспостереження. 

Камери чим вище, тим краще, не забуваючи про фактор деталізації. На останній впливає ціна природно. Провід ховаємо по можливості. Реєстратор закриваємо в ящик під замок, якщо є людина, яка стежить в руки миша і виведення перегляду на монітор або телевізор. Рекомендую в подібних випадках в кімнату, де знаходиться вище описане, встановити камеру, щоб не було прецедентів.

Важливий момент доступу через інтернет, ділимо права хто що може. сучасні реєстратори це дозволяють. Але адмін у системи має бути один, а краще кілька. Тому що в змові з ким або голова кооперативу, наприклад, може видалити всі записи, тобто відформатувати диск віддалено.&nbs ... Читати далі »

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 43 | Додав: Admin | Дата: 2023-12-21 | Коментарі (0)

1 2 3 4 5 6 »