блог, встановлення та налаштування систем відеоспостереження, продаж зі знижкою, Київ, монтаж та заміна домофону, підключення електрозамка, бездротова сигналізація
ru uk en

🔎 ВІДстежувати

10:27
Відеореєстратор із вбудованим РОЄ, тонкощі роботи

Чесно сказати не дуже люблю ставити відеореєстратори з вбудованим РОЄ, оскільки є до них питання і деякі мінуси. З головного це подача струму по кручений парі, в якій використовуються всі жили, точніше сказати 4,5,7,8 і якщо раптом кабель трохи пошкоджено використання в стандарті 1,2,3,6 неможливо. Оскільки ними йде інтерфейс. А окремий POE комутатор може використовувати лише 4 жили, а не 8! Також якщо в подібну систему спостереження потрібно підключити наприклад камеру панелі виклику, її потрібно запитувати окремо. Це все говорю про бренд Hikvision, та й в інших ситуація схожа. Ще мінусом є те, що при кривих руках майстер може замкнути жили кручений пари при роботі, наприклад обтискаючи і забувши вимкнути, і тоді потрібно міняти весь реєстратор.

Але коли квартира й потрібна кілька камер, то відеореєстратор із вбудованим РОЄ дуже зручна річ. Нещодавно змінював із аналога на IP. Кабель проведено, залишилося обтиснути конектора кручений пари і все з'єднати. Камери замовник вибрав DS-2CD2421G0-I та реєстратор DS-7104NI-Q1/4P. Складності ніякої не було, єдине що повеселіло це функція камери PIR тривога . Раджу спочатку після активації (яка робиться окремо) камери відключити, тому що потім через налаштування реєстратора це зробити неможливо. І при найменшому русі біля камери кричатиме як сигналізація.

Які ще є тонкощі у налаштуванні такої системи. Перше, завжди пам'ятаємо, що камери при такому підключенні (прямо в реєстратор) повинні отримувати адреси автоматично, тобто за DHCP. Внутрішня мережа реєстратора роздає IP в діапазоні 192.168.254.2-192.168.254.100 Якщо камера не хоче з'єднатися робіть її скидання. Ще потрібно пам'ятати пароль для мережі який задається при початковому налаштуванні подібного відеореєстратора, не плутати з паролем входу, хоча може бути і такий же. У камері пароль краще задати аналогічний пароль мережі від реєстратора, і тоді без проблем все запрацює. До речі реєстратор теж можна скинути до заводських налаштувань, якщо не пам'ятаєте його окремий мережевий пароль.

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 7 | Додав: Admin | Теги: тонкощі роботи, Відеореєстратор із вбудованим РОЄ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar