ru uk en

🔎 ВІДстежувати

15:30
Захист периметра, Optex у зв'язці з Ajax

Захист периметра, або як правильно організувати. У моєму випадку близький замовник попросивши у нього біля будинку захистити одну сторону прямокутної ділянки, що виходить до лісу. Насамперед я проміряв відстань від генераторної до садового будиночка, вона склала 50 метрів, у нашому випадку датчики (пара) Optex AX-200 Plus беруть. на відстані 60 метрів, тобто із запасом. Але самі по собі вони, як сигналізація, працювати не можуть, і для цього придбали обладнання Ajax – HUB, вуличну сирену та   Transmitter  . Через останній ми підключилися до Optex AX-200 Plus. 

А тепер усе добре. Пара датчиків периметра складається з приймача та передавача. До кожного з них потрібно подати харчування 12 вольт. Обидва необхідно виставити між собою, як усе просто, акуратно повільно обертаємо горизонт до вимкнення діода на приймачі. Не сказавши що надійно вертикально на стіні закріпивши датчики, що дивляться один на одного, по висоті не більше 1 метра від землі. І найголовніше, щоб не було перешкод у вигляді кущів та подібного між датчиками. Також на приймачі можна встановити годину переривання променів, але пам'ятаємо, що довше знижує чутливість.

Встановили додаток Ajax у смартфон власника, зареєструвалися, додали HUB, вуличну сирену та   Transmitter  . І дійшло праворуч до найцікавішого ключового моменту, тепер потрібно з'єднати   Transmitter   і приймач Optex AX-200 Plus.  

Все просто в приймачі Optex один провід потрібно підключити до роз'єму СОМ інший на роз'єм NC (тобто замкнутий) у трансмітері потрібно ці два дроти закрутити у роз'єм ALARM і там без різниці як !

Є одна тонкість у налаштуваннях трансмітера, а саме у його роботі. З кількох режимів у додатку краще вибрати бістабільний ніж імпульсний, і ось чому. В імпульсному режимі трансмітер спілкується з HUB у проміжку години, а бістабільному постійно. Останній звичайно впливає на витрату батарей у трансмітері, вона більша. Трохи не понравилося, що в такому режимі роботи не можна підключити блок живлення до трансмітера, і хотілося б у майбутньому бачити його в корпусі, але це дрібниці.

Категорія: Сигналізація | Переглядів: 163 | Додав: Admin | Теги: Захист периметра, Optex у зв'язці з Ajax | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar