блог, встановлення та налаштування систем відеоспостереження, продаж зі знижкою, Київ, монтаж та заміна домофону, підключення електрозамка, бездротова сигналізація
ru uk en

🔎 ВІДстежувати

08:42
Встановлення камери спостереження у ліфті багатоповерхового будинку

Встановлення камери спостереження у ліфті багатоповерхового будинку. З таким питанням у свій час було багато дзвінків, особливо від правлінь різних ОСББ з посад радянських будинків. Завдання не дуже складне, але трудомістке і за ціною обладнання витратне.

Що потрібно для встановлення камери в ліфті та додавання її до системи відеоспостереження? Почну з того, що звичайну аналогову камеру не поставиш. Хоча якщо говорити про те, що запис будуть дивитися після події, можна встановити реєстратор на кабіні ліфта. Ну, відповідно поставити в нього SSD диск. Так як звичайний HDD боїться трясіння.  

Як можна зробити правильно? Для цього крім IP камери потрібно придбати та встановити дві бездротові точки доступу гарної якості та виробника. Багато хто дивується навіщо дорогі, але давайте почнемо з того, що головна перешкода для поширення сигналу вайфай це залізо. А в ліфтовій шахті ох як його багато! Та висота старих багатоповерхівок невелика, 9 поверхів приблизно 25 метрів та 16 близько 45. Трос, сітки, електро обладнання, все це заважає, ціна питання однієї точки близько 3000 гривень на сьогоднішній день.

Далі камера та перша точка через POE комутатор (вартість одного понад 1000 грн.) підключаються на ліфті. Друга точка на останньому поверсі, попередньо вся ця справа комутується та перевіряється. Далі з горища або техповерху, кабелем підключається до вашої системи відеоспостереження. 

Разом щонайменше потрібно близько 8000 гривень на обладнання, не рахуючи вартості камери та роботи. Тому найчастіше більше розмови. Для багатьох така ціна дорога! До речі, у нових ЖК вже передбачений кабель у ліфті, і не треба робити ніякого вайфай з'єднання. Щоправда залежить від виробника та установників ліфта на початковому етапі.

Категорія: Системи відеонагляду | Переглядів: 60 | Додав: Admin | Теги: Встановлення камери спостереження у | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar