ru uk en

🔎 ВІДстежувати

21:29
Безпека системи відеоспостереження

Вже багато писав про установку і налаштування, але хочеться поміркувати на тему безпеки систем відеоспостереження. Було кілька випадків коли після того як зробив свою роботу доступ до реєстратора та монітора мали люди, які в цьому майже не розуміють, і намагалися щось натискати мишкою. Інтерес до системи спостереження у багатьох великий, камери бачили на вулицях багато хто, тому дізнатися як це насправді відбуваються також хочуть.

Що варто зробити відразу щоб захистити інтерес, перше та головне доступ. Але іноді він буває через свої причини відкритий. В такому випадку потрібно призначити відповідальну людину і навчити її простим речам на кшталт відтворення за певний період, що частіше і потрібно на об'єктах, де трапляються інциденти. Пароль від реєстратора повинні знати взагалі одиниці, іншим достатньо графічного ключа, який малюється мишкою по екрану для входу в систему. Простіше кажучи як у смартфоні.

Окремим словом варто сказати про доступ до роутера, тому що там прокинуті порти реєстратора, і будь-яке скидання загрожує тим, що віддалений перегляд зникне. Якщо система IP камер розкидана по локальній мережі, будь-який неакуратний доступ до комутатора може викликати зникнення запису камери.

Одним словом правильне проектування систем відеоспостереження – запорука майбутньої її безпеки. Інша справа, коли переробляється вже існуюча і змінити координально не можна.

Категорія: Відеоспостереження | Переглядів: 72 | Додав: Admin | Теги: Безпека системи відеоспостереження | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar